Het ontstaan van Picnick

Het begon als hobby met het filmen van allerlei familieverhalen.
Als cameraman en regisseur op vrijwillige basis kon ik door de jaren heen nog méér ervaringen opdoen. Maar ik wou méér…
Alles werd digitaal. Ik zag anderen met de computer monteren. Het was een ware revolutie.
Lessen volgen Adobe Première en Photoshop was dan ook de volgende stap.
Al vlug kwamen er ideeën en een nieuwe soort van filmpjes bij van allerlei onderwerpen: een kunstenaar in actie, in een kapsalon, het schooltoneel al opnemen met 2 camera’s… Maar ik wou nog méér…
Mijn gedachten werden stilaan zichtbaar in de vorm van Picnick. Allerhande video montages passeerden de revue en ik begon die te delen via sociale media zoals youtube, facebook en vimeo onder de naam Picnick.
De reacties bleven dan ook niet uit op filmpjes van o.a. een nieuwe machine ( getoond op een internationale beurs), een training op een hondenschool, de hobby’s van de kinderen of later nog hun communiefeest.
Ik ging meer en meer op zoek naar nieuwe onderwerpen om dan het verhaal in beeld te brengen.

Maar als ook, bij heel gevoelige thema’s zoals het overlijden van een dierbare, je video een enorme troost kon zijn… Als je dat mag horen van mensen in diepe rouw, dan heb ik het met succes, sereen en respectvol aangepakt.

De eerste website kwam er, om nog meer van mijn filmpjes te delen met anderen want daarvoor maken we die filmpjes hé, om ze te laten zien natuurlijk!
Ondertussen was er ook een derde camera bij want evenementen, dansspektakels en muziekconcerten in beeld brengen, tja dan was die extra camera geen overbodige luxe niet meer. Weet je nog , ik wou méér…
En het werd ook gesmaakt aan de vele reacties te horen, na het zien van een ‘online video’ of DVD van Picnick.
Wel, sinds kort kan je bij Picnick ook terecht voor ‘live‘ registratie van videobeelden voor op grote schermen of projectie via beamers. In grote zalen kan je dan met je camera en zo’n scherm een verlengstuk zijn van de ogen van de toeschouwers door een close-up te nemen van de drummer of de solist, enz..
Maar dit soort van opnames met méérdere camera’s en het mixen van beelden kan je heel gemakkelijk ook gebruiken voor een instructievideo van jouw nieuw product te maken of een mode défilé nog beter in beeld te brengen.
Kortom, zoveel toepassingen om met een video van Picnick te starten en die ‘online’ te gebruiken voor website en sociale media
of stuur de link naar het filmpje mee in een nieuwsbrief!